Primarul Parisului semnează un nou decret de interzicere a circulaţiei rutiere pe malul Senei

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat semnarea unui nou decret care interzice circulaţia mașinilor pe malul drept al Senei.

„Am emis un nou decret ţinând cont de ceea ce a afirmat tribunalul”, a afirmat primarul socialist.

Tribunalul „ne-a spus că ar fi trebuit să avem în vedere un alt text decât cel vizat, mai ales cele referitoare la atractivitatea turistică şi calitatea vieţii locuitorilor”, a explicat Anne Hidalgo, precizând că noul decret „a fost emis în acord cu statul şi prefectul poliţiei, pentru a menţine căile pietonale”.

Primarul Parisului, care a făcut apel la decizia tribunalului administrativ şi se estimează că va dura luni de zile până se da un verdict, nu a negat de altfel că malul Senei ar putea să fie redeschis într-o zi pentru circulaţia automobilelor.

Tribunalul administrativ din Paris, invocând „inexactităţi” într-un studiu de impact şi referinţe inadecvate la anumite articole din coduri, a anulat la 21 februarie cea mai importantă măsură a primarului pentru combaterea poluării aerului.

Măsura a fost votată şi a făcut obiectul unui decret municipal la sfârşitul anului 2016.

Anne Hidalgo a salutat de altfel rezultatele unui sondaj Ipsos realizat la comanda primăriei, care relevă că 66% dintre parizieni îi aprobă politica de reducere a circulaţiei autovehiculelor şi că 55% sunt de acord cu rezervarea arterei traficului pietonal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS