Confidenţialitate

Primarul oraşului Comarnic neagă introducerea unei viniete

După ce un ziar online din Prahova a anunţat că Primăria oraşului Comarnic va introduce viniete pentru maşinile înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov, primarul localităţii neagă vehement acest lucru.

Într-o declaraţie pentru Europa FM, Sorin Popa spune că nici nu ar putea să facă aşa ceva atâta timp cât prin oraş trece DN 1, şosea care se află în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Săptămâna trecută, Primăria Capitalei a anunţat introducerea în dezbatere publică a unui proiect care prevede achiziţionarea unei viniete pentru toate autoturismele care intră în Capitală, dar nu sunt înmatriculate în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov.

De asemenea, nu va fi permis accesul în zona centrală a oraşului pentru maşinile non-Euro, Euro 1 şi Euro 2.

Într-o declaraţie ulterioară, directorul executiv al Direcţiei Transporturi din cadrul PMB, Mihai Teodorescu, a explicat că aceste restricţii vor fi valabile doar în intervalul orar 7,00 – 22,00, de luni până vineri. Totodată, restricţiile nu se vor impune în perioada sărbătorilor legale, nici pentru maşinile înmatriculate în afara Capitalei, nici pentru cele care generează un grad ridicat de poluare.