Confidenţialitate

Primarul Firea nu renunţă la testarea bucureştenilor

Primarul general al Capitalei anunţă că instituţia pe care o conduce nu va renunţa la testarea în masă a bucureştenilor pentru noul coronavirus.

“Nu ne putem opri doar pentru că un domn ministru şi o doamnă de la DSP au politizat acest subiect. Să fiţi convins că vom face aceste teste!”, a susținut Gabriela Firea, marți seara, la Digi 24.

Potrivit edilului, din cele 3.000 de persoane testate până în prezent pentru identificarea infectării cu SARS- Cov-2, două au fost despistate cu infecția.

În ceea ce priveşte testarea de tip anticorpi, care ar arăta procentul din populaţie care a trecut prin boală, dar care a fost suspendată după ce Direcţia de Sănătate Publică nu a dat avizul pentru realizarea acestei pe Arena Naţională, primarul general al Capitalei a precizat că testele au fost deja achiziţionate.

“Insistăm pentru că asta a făcut toată lumea. În momentul în care vrei să ai informaţie reală, informaţie corectă despre cum a circulat virusul şi care este gradul de imunizare în cea mai mare comunitate din România şi pentru că Ministerul nu era interesat de acest proiect am vrut să facem ce s-a făcut în toată Europa. (…) Înţeleg că avem dreptul că facem în domeniul Sănătăţii doar ceea ce doreşte Ministerul nostru al Sănătăţii şi nu ceea ce este şi necesar”, a adăugat Gabriela Firea.

Primarul general a anunţat, săptămâna trecută, că va depune plângere penală la adresa conducerii DSP Bucureşti şi a Ministerului Sănătăţii, pe care le acuză că au blocat proiectul de testare a populaţiei derulat pe Arena Naţională.