Primarul din Timişoara a interzis cu desăvârşire bicicletele în centrul oraşului

Bicicliştii nu mai au voie la nici o oră, în nici un anotimp, să pedaleze prin centru, în zona pietonală.

Indicatoarele care spun „circulatia interzisa cu orice vehicule in ambele sensuri”, potrivit unui politist local care atentioneaza amatorii de plimbari pe biciclete, au fost montate deja in centrul orasului. Pe partea cu Modex au fost puse doua, altul pe langa Materna, pe pietonala inca doua si se monteaza si pe partea cu Catedrala.

Mai mult, se pregateste o interdictie identica pentru toate strazile pietonale din zona Cetate, aflate in prezent in santier in cadrul proiectului de reabilitare a centrului istoric.

Cu totul, interdicţia va afecta o zonă de peste 15 străzi din centru.

Totuşi, această hotărâre, care a stârnit deja indignare printre timişorenii care cred că transportul cu bicicleta e mai bun decât cel cu automobilul, n-a fost aprobată de Consiliul Local. Primarul Nicolae Robu spune că nu-i nevoie, pentru că e doar o chestie de circulaţie rutieră, aşa că ajunge decizia unei comisii de circulaţie rutieră.

Totuşi, potrivit primarului, unii timişoreni care se deplasează pe roţi scapă de interdicţie:

“Comisia de circulaţie a zis că nu poate restrictiona circulaţia cu rolele, pentru că ei nu sunt încadraţi niciunde, ei rămân implicit pietoni. E posibil să punem semne speciale pentru ei”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, primarul Nicolae Robu.

Amenda este, conform poliţiştilor locali care de câteva zile îi avertizează pe bicicliştii ce traversează centrul, de 630 de lei. Dacă este achitată în 48 de ore se plăteste la jumătate.

 

foto: opiniatimisoarei.ro