Primarul din Târgu Mureş – cercetat pentru uzurparea funcției

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a fost pus sub acuzare de procurorii anticorupție.

DNA susține că edilul i-a permis fostului viceprimar, Claudiu Sergiu Maior, să lucreze în continuare la primărie, pe postul de consilier, deși acesta fusese declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate și nu mai avea voie să ocupe o funcție publică.

În aceste condiții, fostul viceprimar a semnat, totuși, peste 9.000 de ordine de plată ale Primăriei şi este acuzat de uzurparea funcţiei.

Fostul viceprimar este și el urmărit penal în acest dosar – a spus la la Europa FM, purtătoarea de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest dosar, primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, este cercetat în stare de libertate, iar fostul viceprimar, Claudiu Maior, sub control judiciar timp de 60 de zile.

Acesta din urmă are interdicția de a intra în primărie și de a desfășura activitatea de consilier al primarului.

Primarul Dorin Florea a declarat pentru News.ro că în acest dosar ”este vorba de o interpretare a legii de către procurori”.

”Nu doresc să comentez ce au decis procurorii, că fiecare interpretează legea cum doreşte. Consilierul meu a semnat nişte ordine de plată, eu nu consider că s-a încălcat legea. Din păcate, legislaţia românească este foarte interpretabilă la ora actuală, iar rezultatul este că aruncăm o ţară în haos şi decredibilizăm instituţiile statului. Eu am spus-o mereu, vreau să ştiu regulile precise, ca să ştiu să greşesc”, a declarat Dorin Florea, împotriva căruia procurorii nu au luat măsuri preventive în acest dosar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS