Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, ridicat de procurorii DNA Cluj, în urma unui flagrant

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost ridicat de procurorii DNA Cluj. Anchetatorii l-ar fi prins în timp ce lua mită.

Cătălin Cherecheş a fost dus la audieri.

Marți, mai multe percheziții au avut loc în biroul său de la primărie. Deocamdată procurorii nu au oferit informații despre dosarul în care ar fi vizat Cătălin Cherecheş.

Într-un alt dosar, în octombrie 2015, Cătălin Cherecheş a fost pus sub învinuire de procurorii DNA Cluj pentru pentru abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, toate în formă continuată.

În același dosar este cercetat și directorul executiv al echipei de handbal feminin HCM Baia Mare, Liviu Bala. El este acuzat de abuz în serviciu, fiind suspectat că ar fi prejudiciat clubul cu 650.000 lei.

Potrivit procurorilor, Cătălin Cherecheș, în calitate de primar, a promovat și susținut proiecte în Consiliul Local în vederea finanțării clubului H.C. Municipal Baia Mare, deși ar fi știut de activitatea infracțională desfășurată de mai multe persoane din conducerea clubului.

„Cătălin Cherecheș era cel care conducea întreaga activitate a clubului sportiv H.C. Municipal Baia Mare, respectiv se ocupa, direct sau prin intermediul celorlalte persoane menționate mai sus, de selectarea jucătorilor și jucătoarelor de handbal, de încheierea contractelor cu acestea, stabilirea valorii contractelor cu fiecare jucător în parte, de selectarea antrenorilor, echipamentelor, de modul de gestionare a sumelor de bani virate clubului de către Consiliul Local Baia Mare și Consiliul Județean Maramureș, de sumele de banii provenite din sponsorizări, de acoperirea fraudelor produse clubului sportiv, prin facturi și chitanțe fictive provenind de la PFA-urile jucătorilor, în urma presiunilor pe care le exercita asupra acestora”, suține DNA.

Cătălin Cherecheș si-a depus în urmă cu două zile candidatura pentru un nou mandat, potrivit presei locale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS