Primarul din Baia Mare a fost arestat preventiv

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, reţinut de DNA după ce a fost prins în flagrant când primea mită 30.000 de lei, a fost arestat preventiv, miercuri seară, de Tribunalul Cluj. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

La ieşirea din sala de judecată, Cătălin Cherecheş a declarat că are încredere în instanţă.

Suntem în campanie electorală în România. Totdeauna avem încredere în instanţă. În perioada asta altul mult mai important ca noi a fost răstignit pe cruce”, a spus primarul din Baia Mare.

Avocaţii edilului au cerut măsura controlului judiciar, susţinând că nu există probe suficiente pentru arestarea lui Cherecheş şi că flagrantul nu a respectat procedurile.

 

Potrivit DNA, în cursul anului 2014, Cherecheş i-a propus unei persoane (denunţător în cauză) să ocupe o funcţie de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare).  În continuare, Cătălin Cherecheş i-a promis persoanei respective sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor și continuarea activității clubului de fotbal, cu condiţia ca o parte din banii primiţi de club să-i fie remişi edilului, mai spun procurorii.

Astfel, în perioada martie-august 2015, Cherecheş ar fi pretins şi primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar.

Ulterior, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Mare susţinerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, Cătălin Cherecheș a pretins denunţătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială.

Procurorii susțin că în 14 aprilie 2016, pentru o altă tranşă de bani, în acelaşi cuantum, edilul i-ar fi solicitat denunţătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului.

Cătălin Cherecheş i-a transmis denunţătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 lei. Astfel la data de 26 aprilie 2016, într-un flagrant, procurorii au găsit asupra primarului Din Baia Mare suma de 30.000 lei, se mai arăta în comunicatul DNA.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS