Confidenţialitate

Primarul Constanţei îşi dă demisia din PSD, după ce DNA a anunţat că l-a trimis în judecată

Decizie politică surprinzătoare, la Constanța: Primarul Decebal Făgădău și-a anunțat, pe Facebook, demisia din PSD după ce a aflat că DNA l-a trimis în judecată pentru presupuse fapte de corupție.

Decebal Făgădău părăsește PSD deși candida, pe loc eligibil, pentru Camera Deputatilor, la alegerile parlamentare – după cum transmite corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu.

Primarul, încă în funcție, al Constanței, Decebal Făgădău, era pus sub urmărire penală, din 2017, alături de fostul primar Radu Mazăre și alte patru funcționare. Acuzația era de abuz în serviciu. DNA a anunțat, astăzi, că îl trimite în judecată, în acest dosar, iar reacția lui Decebal Făgădău a fost fulgerătoare.

„Demisionez din PSD” a postat, el, pe Facebook, spunând că este acuzat de o faptă pentru care nu se face vinovat.

Menționează că a primit vestea în timp ce își completa dosarul de candidat pentru un loc eligibil în Parlamentul României.

Dosarul de la DNA face referire la un hotel construit ilegal pe plaja din Mamaia, în baza unei autorizatii de construire emisă în 2009, când primar era Radu Mazăre, și anulată ulterior de Tribunalul Constanța, la sesizarea unui om de afaceri. În 2013, când Decebal Făgădău era viceprimar, constructorul a ridicat totuși imobilul ca urmare a faptului că reclamantul și-a retras plângerea în instanță. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.