Confidenţialitate

Primarul Brașovului George Scripcaru, trimis în judecată

Primarul Brașovului, George Scripcaru, și alte 11 persoane au fost trimise în judecată de către DNA. Dosarul îi vizează pe mai mulți funcționari publici și adminisrratori de firme care ar fi obținut foloase necuvenite din contracte încheiate de municipalitate cu un furnizor de energie termică.

Scripcaru este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu. În dosar mai sunt acuzați de abuz în serviciu și uz de fals viceprimarul Alexandrina Durbacă și patru angajați ai Primăriei Brașov.

 

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2011-2012, George Scripcaru, în calitate de primar al municipiului Brașov, ”în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații David Mihai Ciprian și Pop Călin Silviu, a acționat și a determinat funcționari din cadrul Primăriei Brașov/ Consiliului Local Brașov și angajați din cadrul SC Cet SA și SC Tetkron SRL să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte cu firma acestuia din urmă, urmărind obținerea, atât pentru sine, cât și pentru această societate și persoanele care o administrau, a unor foloase necuvenite”.

Prin urmare, în octombrie 2011, primarul a atribuit firmei controlate de Călin Silviu Pop un contract de lucrări, printr-o procedură formală de achiziții publice, deși aceasta nu îndeplinea condițiile pentru a efectua lucrările respective. Lucrările au fost însă supraevaluate, iar prejudiciul adus bugetului local este de 1.914.926,15 lei.

Primarul ar fi primit de la afacerist aproximativ 400.000 lei, constând în materialele electorale pentru alegerile locale din anul 2012.