Primarii vor pensii speciale

Alesii locali vor sa beneficieze – ca si parlamentarii – de pensii speciale. In plus, vor sa iasa la pensie mai devreme. Motivul: munca la primarie este munca grea. Toate acestea sunt prevazute intr-un proiect de lege depus la Parlament.

Un proiect de lege depus la Parlament le-ar da posibilitatea edililor să-şi reducă vârsta de pensionare. Practic, ar trebui sa li se aplice aceleasi criterii de pensionare ca si in cazul celor care lucreaza în medii periculoase. Initiatorii proiectului sustin ca primarii muncesc în condiţii de stres şi se simt “uzaţi”, susţin iniţiatorii proiectului.

Astfel, proiectul prevede faptul că un primar ar putea să-şi reducă vârsta de pensionare cu un an pentru fiecare mandat dus la capăt. In plus, primarii ar putea primi și pensii speciale. De altfel, pe langa primari, ar putea beneficia de pensii speciale si viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene.

Actul normativ mai prevede că pensiile speciale ale aleşilor locali se vor calcula după aceeaşi schemă ca şi ale parlamentarilor. Legea urmează să intre în dezbaterea forului legislativ.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS