Confidenţialitate

Primărie din Vâlcea, datoare peste 500.000 de lei la lăutari. Administrația riscă să vândă autobuzele pentru elevi pentru achitarea datoriei | AUDIO

O primărie din Vâlcea este executată siliti de lăutarii care au cântat la zilele comunei și nu au fost plătiți. Din cauza penalităților datoria a crescut de 20 de ori, iar administrația publică riscă să vândă toate bunurile inclusiv microbuzele școlare care transportă zilnic peste o sută de elevi.

În urmă cu nouă ani Primăria Suteşti a chemat o formație de lăutari din Satu Mare să cânte la zilele comunei. Prestația artiștilor a costat 25.000 de lei, dar primăria a tot amânat să plătească chiar și atunci când a fost chemată în judecată pentru nerespectarea obligațiilor contractuale.

Recent, însă, administrația locală s-a trezit cu somația de executare silită pentru datoria neachitată care între timp a crescut de 20 de ori ajungând la 520.000 de lei.

Pentru a strânge întreaga sumă printre bunurile comunei scoase la licitație sunt și cele două microbuze școlare care transportă zilnic 100 de elevi. Impresionat de soarta elevilor care vor fi nevoiți să meargă pe jos la școală, impresarul formației care dorea toți banii odată, a acceptat în ultima clipă ca datoria să fie achitată eșalonat.

Primarul a fost avertizat că dacă nu respectă înțelegerea și cele două microbuze vor fi scoase la vânzare.

Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea

Citește și: Primăria Capitalei are conturile blocate. Motivul: o datorie de 120 de milioane de euro | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.