Confidenţialitate

Primăria Suceava îi va sprijini pe oamenii care au rămas pe drumuri în urma exploziei de luni dimineață | AUDIO

6 familii afectate de explozia de luni dimineață din Suceava au solicitat apartamente din partea Primăriei, iar alte 22 de familii au cerut ajutoare financiare. Conducerea Primăriei Suceava a anunțat că îi va sprijini pe oamenii care au rămas pe drumuri în urma deflagrației atâta vreme cât va fi nevoie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La trei zile de la explozia care a afectat două scări de bloc din cartierul Burdujeni, locuitorii celor 28 de apartamente afectate au în continuare interdicție de a intra în imobil. Marți s-a făcut o scurtă concesie, iar oamenii au putut intra pentru câteva minute, însoțiți de polițiști locali sau de pompieri, pentru a-și recupera acte, haine și alte lucruri de strictă necesitate.

În urma evaluării stării imobilului, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență și ai Inspectoratului de Stat în Construcții au concluzionat că există risc de prăbușire.

Ion Lungu, primarul Municipiului Suceava, a precizat că a discutat deja cu oamenii afectați de explozie și le-a oferit mai multe variante de ajutor. Cea mai convenabilă ar fi aceea ca familiile să își închirieze apartamente sau garsoniere mobilate, iar Primăria să deconteze sumele respective.

Și asta pentru că cele 16 apartamente pe care Primăria Suceava le poate pune la dispoziție sunt nemobilate și momentan nu sunt racordate la energie electrică.

În ceea ce privește eventuala consolidare a blocului în care s-a produs explozia, primarul Ion Lungu a afirmat că dacă experții vor concluziona că acesta poate fi reabilitat, împreună cu Prefectura și Consiliul Județean Suceava va solicita sprijin financiar guvernamental.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Citește și: INSEMEX analizează cauzele exploziei de la Suceava | AUDIO