Primăria și ApaNova revin cu precizări privind calitatea apei de la robinet

Apa distribuită în București este potabilă –au spus reprezentanții APA NOVA în timpul ședinței Consiliului General al Capitalei.

Compania susține că a suplimentat de ieri seară numărul și frecvența analizelor privind indicatorii de calitate a apei potabile în sectoarele 5 și 6.

Directorul Adjunct – Apa Nova – Mihai Savin:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Poziția companiei a fost întărită în timpul ședinței și de medicul Gabriela Nicolescu – care a subliniat că nu a existat niciun risc de îmbolnăvire a populației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Iar primarul General al Capitalei – Gabriela Firea a anunțat că va trimite corpul de control pentru a verifica cum a fost gestionată această problemă.

„Am luat toate măsurile care sunt printre atribuțiile Primarului general, am dat o dispoziție ca reprezentanții Corpului de Control al primarului general să înceapă o verificare a celor întâmplate. Am solicitat Apa Nova informații suplimentare. Fac apel la toate autoritățile statului să aflu mai multe informații despre poluator, cum s-a deversat acea cantitate de amoniu, cum s-a ajuns ca Apa Nova să fie nevoită să curețe apa cu clor, de ce nu am fost informați? Instituțiile să meargă și la cauză”, a declarat primarul Gabriela Firea, în ședința CGMB de joi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totuși – Ministerul Sănătăţii a anunțat ieri că rezultatele preliminare ale probelor de apă furnizată în Capitală confirmă o cantitate de clor peste limitele normale și le-a recomandat bucureştenilor să nu bea apă din reţeaua publică pentru băut și nici să nu o folosească pentru gătit sau în igiena personală, până la obţinerea rezultatelor finale din probele prelevate.

Ministrul Sănătății – Sorina Pintea va oferi noi detalii în cursul acestei zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS