Confidenţialitate

Primăria Sectorului 6 reabilitează un parc din Chișinău pentru 846.000 de euro | AUDIO

Primăria Sectorului 6 din București reabilitează un parc în Chișinău: Parcul „Alunelul”.

Suma cu care va contribui Primăria Sectorului 6 este de 846.000 de euro. Ca termen de comparație, contribuția autorităților din Chișinău pentru acest proiect este de 8 ori mai mică.

Tot astăzi, Consiliul Local al Primariei Sectorului 6 a aprobat un împrumut de 19,5 milioane de lei. Echivalenți cu aproape 4 milioane de euro.

În noiembrie 2019, Sectorul 6 din București s-a înfrățit cu Sectorul Buiucani din Chișinău. Erau prevăzute programe comune culturale, sportive sau educaționale. Angajații primăriei Sectorului 6 ar fi mers la stagii de pregătire la Chișinău. Dar și invers.

Mai erau menționate, destul de vag: “alte acțiuni care contribuie la dezvoltarea relațiilor de prietenie”.

Până acum, prietenia s-a concretizat cu un ajutor de 846.000 de euro, pe care Primăria Sectorului 6 îi va acorda pentru reabilitarea unui parc din Chișinău. Primăria de sector din Capitala Moldovei va pune pentru reabilitare doar 102 mii euro. Ce s-ar putea face cu acești bani în București?

Mihai Fălan, membru au comunității „Prelungirea Ghencea”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Și în aceiași ședință, a fost aprobat un împrumut de până la 19,5 milioane de lei. Aproape 4 milioane de euro, care vor ajunge la Administrația Piețelor Sector 6. O treime din această sumă va fi folosită pentru amplasarea a 56 de construcții provizorii pentru comercializarea de flori. Pe scurt, chioșcuri de un milion și ceva de euro.

Mihai Fălan:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conform surselor Europa FM, unul dintre consilierii locali ai Primăriei Sectorului 6 ar fi cerut ca la intrarea parcului din Chişinău să fie amplasată o plăcută comemorativă. Aceasta ar urma să conţină numele tututor celor care au votat pentru acest proiect.

Reabilitarea spațiului public prevede construcția unei fântâni arteziene, instalarea iluminatului nocturn decorativ, precum și a sistemului de irigare a gazonului, amenajarea unui teatru de vară, a terenurilor de joacă și sport, dar și mobilier urban.

Comunicatul Primăriei Chișinău:

Primăria municipiului Chișinău va beneficia de un suport financiar în valoare de 846 mii Euro pentru lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani, prevăzute pentru etapa a II-a. Banii sunt oferiți de Consiliul local al Primăriei sectorului 6, municipiul București, printr-o decizie aprobată astăzi, privind alocarea surselor financiare destinate preturii sectorului Buiucani, beneficiar al proiectului.

Activitățile sunt parte a prevederilor Acordului de cooperare dintre cele două sectoare, prin care Sectorul 6, municipiul București și-a luat angajamentul de finanțare a lucrărilor pentru desfășurarea etapei a II-a proiectului de reabilitare a Parcului „Alunelul” din capitală.

Reabilitarea spațiului public prevede: construcția unei fântâni arteziene, instalarea iluminatului nocturn decorativ, precum și a sistemului de irigare a gazonului, amenajarea unui teatru de vară, a terenurilor de joacă și sport, dar și mobilier urban.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a adus mulțumiri Consiliului local și primarului sectorului 6, municipiul București, Gabriel Mutu, pentru susținerea proiectelor din Chișinău și pentru suportul financiar acordat.

Acordul despre alocarea surselor financiare pentru reabilitarea parcului „Alunelul” a fost semnat din partea municipiului Chișinău, de viceprimarul Inga Ionesii și de pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Menționăm că valoarea totală a proiectului de reconstrucţie a parcului de la Buiucani este de 948 mii Euro, restul sumei fiind alocată din bugetul municipal.