Confidenţialitate

Primăria Rădăuți nu poate plăti salariile angajaților

         Situația din Rădăuți se complică și mai tare: după ce a rămas fără conducere, Primăria din oraș nu mai poate achita acum nici salariile angajaților.

Edilul este suspendat, Consiliul Local a fost dizolvat, iar Primăria nu are niciun secretar – așadar, nu există nicio persoană care să aibă drept de semnătură.

Prefectul județului Suceava spune că a trimis o solicitare către Ministerul Afacerilor Interne – pentru a se găsi o soluție legală în acest caz.

 

Prefectul din Suceava – Constantin Harasim – spune că a fost informat despre această situație de către Direcţia economică a Primăriei Rădăuţi.

Reprezentanții acesteia afirmă că nu există nicio posibilitate ca angajaţilor Primăriei să li se achite salariile cuvenite pentru luna trecută – pentru că nicio persoană nu are drept de semnătură în această chestiune.

Prefectul a menţionat că e vorba atât de persoanele care lucrează în Primărie, cât și de angajații din direcţiile subordonate.

Una dintre posibilități ar fi cA activitatea de urbanism din Primăria Rădăuţi să fie preluată de un serviciu de specialitate din Consiliul Județean.

Altfel, există riscul cA autorizațiile de construire depuse la Primărie să fie adoptate tacit – dacă în 30 de zile nu se primește niciun răspuns.

Din 27 aprilie, primarul Aurel Olărean este suspendat, Consiliul Local este dizolvat, iar mandatul secretarului interimar s-a încheiat – astfel că orașul a rămas fără conducere.