Confidenţialitate

Primăria Cluj-Napoca intenționează să anuleze încărcarea gratuită a mașinilor electrice la stațiile publice. Măsura este în vigoare de cinci ani | AUDIO

Primăria Cluj-Napoca intenționează să anuleze gratuitatea încărcării mașinilor electrice la stațiile publice din oraș, iar proprietarii acestora vor fi nevoiți să plătească o taxă în acest sens. Motivul principal al acestei măsuri îl reprezintă costul ridicat al energiei, instabilitatea prețului, dar și solicitarea Guvernului de reducere a costurilor autorităților locale. 

Gratuitatea la încărcarea mașinilor electrice durează, la Cluj-Napoca, de cinci ani, odată cu darea în folosință a primelor două stații de reîncărcare. Între timp, însă, numărul acestora a ajuns la 22, și, doar anul trecut, consumul de energie a costat bugetul local peste un milion de lei.

Administrația clujeană a pus deja în consultare publică proiectul de hotărâre pentru instituirea unei taxe, iar după data de 3 noiembrie acesta va fi supus aprobării consilierilor locali, atunci când vor fi comunicate și viitoarele tarife.

În luna iunie, existau în evidențele primăriei aproape 5.000 de vehicule electrice și 1.500 de vehicule hibride.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Municipalitatea clujeană va suporta în continuare cheltuielile cu încărcarea bicicletelor și trotinetelor electrice, ca modalitate de încurajare a utilizării mijloacelor alternative de deplasare nepoluante.

Foto: Facebook / Emil Boc