Primăria Capitalei vrea să dea vouchere pentru aparate dentare destinate copiilor

Primăria Capitalei vrea să implementeze un nou proiect de acordare a voucherelor pentru aparate dentare destinate copiilor cu vârste între 7 și 16 ani, după cel de anul trecut. Proiectul, al cărui buget este de aproape 2,3 milioane de lei, ar putea fi aprobat în ședința CGMB de joi.

„Se aprobă acordarea unui sprijin financiar sub formă de vouchere, în valoare de 1.100 de lei elevilor cu vârste între 7 şi 16 ani, cu domiciliul în Municipiul Bucureşti, sau viză de reşedinţă obţinută cu cel puţin șase luni înaintea depunerii cererii de aplicare în proiectul pentru montarea de aparate ortodontice mobile”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi dezbătut în ședința de joi.

Bugetul proiectului denumit „SMILE – Mobile” este de aproape de 2,3 milioane de lei și se va derula prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Primăria Capitalei a mai implementat un astfel de proiect și anul trecut, denumit „Consultaţii stomatologice şi aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucureşti”, iar acum, prin noul proiect, întâietate vor avea elevii care au depus cerere pentru proiectul din 2018, dar nu au apucat să beneficieze de un voucher.

„Sănătatea oro-dentală este considerată astăzi, pe bună dreptate, un indicator al stării de sănătate generale, având în vedere că bolile cavităţii orale au consecinţe negative asupra stării de sănătate a individului sau sunt cauza unor boli grave, cum ar fi cele cardiovasculare, diabetul, bolile renale sau reumatismale”, se arată în expunerea de motive a proietului de hotărâre.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS