Confidenţialitate

Primăria Capitalei vrea să dea vouchere femeilor însărcinate

Acordarea titlului de cetăţean de onoare al Capitalei filosofului Mihai Şora şi maratonistului Tiberiu Uşeriu, aprobarea bugetelor pentru companiile municipale și vouchere pentru femeile însărcinate – sunt doar câteva din proiectele care vor fi astăzi pe masa Consiliului General al Municipiului București.

Însă, tema principală a ședinței de astăzi este : aprobarea bugetului companiilor municipale.

Cele 22 de compani – au un buget preconizat pentru 2018 la aproximativ 1,2 miliarde de lei.

Alte proiecte de hotărâre prevăd ca anumite servicii precum administrarea parcărilor publice, managementul traficului, întreţinerea arterelor de circulaţie sau a spaţiilor verzi – să fie delegate companiilor municipale.

Una dintre propuneri prevede și tarife pentru locurile de parcare special amenajate: 2,5 lei/oră – de luni până vineri în intervalul orar 16,00-19,00; 1,5 lei/oră- în zilele săptămânii, în intervalul ora 19,01- 06,00 și 5 lei/oră, de luni până vineri în intervalul orar 6,01-19,00.

Chiar dacă Primăria a anunțat că îi va oferi acest titlu, Tibi Ușeriu refuză să participe la ceremonia prin care va fi declarat cetățean de onoare al Capitalei.

Același titlu este propus şi pentru filosoful Mihai Şora, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea valorilor culturale româneşti.

Primăria Capitalei vrea să acorde vouchere de 2.000 de lei femeilor însărcinate, dar şi tichete de 10.800 de lei pentru fertilizări in vitro.

Și… un alt proiect care s-ar putea să nu-i bucure pe șoferi, este delimitarea liniei de tramvai 1/10 de traficul auto, cu un gard asemănător celui de pe linia lui 21. Valoarea investiţiei depăşind 6,2 milioane de lei.