Confidenţialitate

Primăria Capitalei și Federaţia Românilor de Pretutindeni, în negocieri pentru mitingul Diasporei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se va întâlni luni cu reprezentanţii Poliției, Jandarmeriei, SRI și ai Ambulanței pentru a discuta despre mitingul pe care Diaspora vrea să-l organizeze la 10 august, în Piața Victoriei din București.

Comisia de Avizare a evenimentelor din cadrul Primăriei Capitalei nu a aprobat organizarea evenimentului propus de Federaţia Românilor de Pretutindeni pe motiv că numărul participanților anunțați, un milion de români, ar fi prea mare.

Deși nu au primit încă autorizația Primăriei, pe facebook, români din Diaspora anunță că ei vor veni oricum la protestul din 10 august.

Așa că primăria l-a invitat pe reprezentantul Federaţiei Românilor de Pretutindeni  la discuții, iar primarul Gabriela Firea precizează într-un comunicat că “’se vor găsi soluţii legale şi eficiente şi pentru acest eveniment, cu garantarea siguranţei tuturor cetăţenilor. Dacă se doreşte organizarea unui eveniment cu 10.000 de persoane, 100.000 de persoane sau 1.000.000 de persoane, teoretic, totul este posibil dacă organizatorul îşi asumă responsabilităţile ce decurg din lege”.