Confidenţialitate

Primăria Capitalei nu a autorizat marșul Bucharest Pride pe Calea Victoriei | AUDIO

Mai mulți reprezentanți ai Asociației ACCEPT au protestat în fața sediului Primăriei Capitalei după ce instituția nu a autorizat organizarea marșului Bucharest Pride pe Calea Victoriei.

Primăria susține că a propus alte variante, întrucât, în weekend, Calea Victoriei devine pietonală în cadrul evenimentului „Străzi deschise” și marșul nu s-ar putea desfășura în siguranță.

Pentru prima dată în ultimii 15 ani, Primăria Municipiului București boicotează organizarea Marșului Pride organizat de comunitatea LGBTQI+  la doar o săptămână înainte de eveniment, susține Asociația Accept.

În replică, Primăria Capitalei explică  a oferit asociației mai multe opțiuni: ori să fie organizat fie în aceeași locație dar într-o altă zi, fie în aceeași zi dar pe Șoseaua Kiseleff sau pe Bulevardul Magheru.

Membrii asociației Accept au protestat în fața Primăriei.

Pentru Europa FM, reprezentanții Accept au declarat că vor organiza marșul pe Calea Victoriei sâmbăta viitoare în ciuda faptului că nu au primit aprobare.

Organizatorii „Marșului Bucharest Pride” au cerut aprobarea pentru ca evenimentul să se desfășoare cu cu 10.000 de participanți, fapt care contravine Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care prevede o limită superioară de 500 de participanți demonstrații, amintește Primăria Capitalei

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sonia Teodoriu

Foto: Captură video