Primăria Capitalei a trimis Corpul de Control la Spitalul Malaxa pentru a verifica presupuse ilegalități comise de managerul Florin Secureanu

     Se fac verificări la spitalul Malaxa din București – după ce în presă au apărut mai multe înregistrări în care managerul unității, Florin Secureanu, se aude cum își înjură subalternii.

   Primăria Capitalei a trimis Corpul de Control pentru a verifica dacă, într-adevăr, șeful spitalului scoate bani ilegal din unitate prin facturi fictive – așa cum a relatat jurnalistul Cătălin Tolontan.

Primarul-general Gabriela Firea susține că a încercat să ia legătura cu Florin Secureanu, însă acesta are telefonul închis.

Primarul-general al Capitalei spune că a aflat din presă despre presupusele ilegalități comise de managerul spitalului Malaxa, Florin Secureanu.

Gabriela Firea afirmă că l-a sunat de multe ori pe acesta, dar are are telefonul închis. Se pare că managerul unității medicale și-ar fi luat concediu, însă acesta nu a fost aprobat.

” (…)a început astăzi dimineața (n.r luni) un control. De când am aflat din presă de ceea ce se întâmplă acolo am trimis Corpul de Control al Primarului. L-am sunat pe domnul manager, pentru că așa este normal, l-am sunat de foarte multe ori, atât eu cât și consilierul pe probleme de sănătate, dar are telefonul închis. Am aflat de la spital că e în concediu de vineri, că azi abia a trimis o solicitare de concediu la ASSMB (n.r. Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.). Solicitarea nu este însă una legală fiindcă trebuia trimisă la primarul general, cu care are contract. Dacă cele prezentate în presă se confirmă, consecința e clară – încetarea contractului de manager. Eu fac apel către domnul manager să nu se ascunda de primar și de presă, să vină la serviciu, să pună la dispoziție toate documentele care se solicită. Conform celor relatate în presă, domnul manager, printr-o societate comercială și prin facturi nelegale, tipărite la un calculator, scotea din contabilitate sume destul de mari, în cash, zilnic„, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Dacă cele prezentate în presă se confirmă, consecința e clară – încetarea contractului de manager – a adăugat Gabriela Firea.

Amintim, jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe blogul său mai multe înregistrări audio în care Florin Secureanu își jignește angajații.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Unii angajați ai spitalului bucureștean Malaxa au declarat pentru Gazeta Sporturilormanagerul scoate, zilnic, din unitate sume mari de bani în numerar.

Se pare că facturile sunt unele fictive, tipărite la calculator și emise de către o firmă din Iaşi care nu mai există.

Florin Secureanu ar fi decontat inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS