Primăria București: „Nu luăm bani de la spitale ca să dăm la biserici”

Primaria Capitalei infirma datele că, în proiectul de rectificare bugetară care va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti în ședinta de joi, 22 noiembrie, „s-ar tăia bani de la spitale și s-ar da la biserici”.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Generale a Capitalei, Primarul General, Gabriela Firea, a declarat că Primaria Municipiului Bucuresti nu taie niciun leu din bugetul record de 111 milioane de euro alocat anul acesta pentru domeniul sanatatii, in favoarea altor domenii de investitii.

”În realitate, atat ASSMB, cat si AMPT isi redistribuie sumele alocate in cadrul bugetelor proprii, adica le transfera catre alte capitole bugetare. Astfel, sumele care nu pot fi cheltuite pana la sfarsitul acestui an vor fi utilizate pentru alte investiti urgente. Concret, după aprobarea proiectului de rectificare bugetara, Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic va redistribui din cadrul bugetului propriu suma de 15 milioane de lei, intrucat aceasta era destinata anumitor investitii care nu mai pot fi finalizate pana la sfarsitul anului 2018. Prin urmare, potrivit rectificarii bugetare, va fi alocata suma de 10 milioane de lei pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului si suma de 5 milioane de lei pentru finantarea lucrarilor la alte lacasuri de cult. În ceea ce privește Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale, nu a fost taiat bugetul alocat de Primaria Capitalei pentru spitale, ci au fost rectificate sumele provenind din finantarea acordata prin Casa de Asigurari Sociale de Sanatate, intrucat anumite achizitii de materiale consumabile nu s-au realizat, avand in vedere faptul ca spitalele administrate de PMB detin stocuri suficiente pentru astfel de produse, astfel incat suplimentarea acestora nu a mai fost necesara. Astfel, aceste sume nu se pierd, ci se reporteaza pentru anul viitor, potrivit legii. De asemenea, pentru anumite investitii ce se vor finaliza anul urmator, sumele alocate au fost redistribuite, astfel incat acestea sa nu se piarda” – se arată în comunicatul primăriei generale a Capitalei

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS