Confidenţialitate

Primăria Bistrița pune barieră la trecerea peste calea ferată unde, până acum, au murit 9 tineri

Singura supraviețuitoare a accidentului petrecut, joi, în Bistrița, la o trecere peste calea ferată – o fată de 12 ani – a murit, vineri, la spitalul din Târgu Mureș, unde fusese adusă în stare gravă.

În total, 5 tineri cu vârste între 12 și 20 de ani, au pierit, după ce mașina în care se aflau a fost izbită de un tren în halta Viișoara. 4 dintre pasageri erau frați.

Primarul orașului Bistrița a anunțat că va instala o barieră în zona în care s-a produs accidentul.

Polițiștii spun că mașina era condusă de o tânără, fără experiență la volan. Fata, care  săptămîna viitoare urma să împlinească 19 ani, își luase carnetul în urmă cu o lună. Alături de ea, în mașină, se aflau două surori, un frate și un verișor. Se pare că șoferița nu s-a asigurat la trecerea peste calea ferată, iar autoturismul a fost izbit de tren, după cum a precizat la Europa FM, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei 4 frați morți în accident, 3 fete și un băiat provin dintr-o familie cu 8 copii, care locuiește într-un bloc de locuințe sociale din Viișoara.

Presa locală scrie că în zona în care s-a produs accidentul au mai murit 4 persoane, în urmă cu 2 ani. Localnicii le-au cerut, în repetate rânduri, autorităților locale să monteze în zonă o barieră și au amintit că un simplu STOP și crucea Sfântului Andrei nu sunt suficiente pentru a-i avertiza pe șoferi.  Potrivit site-ului bistriteanul.ro, vegetația din zonă reduce mult vizibilitatea. În plus, nu sunt nici restricții de viteză, iar trenul circulă pe acolo cu aproape 70 de kilometri pe oră.

Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu a anunțat că va acorda un sprijin financiar familiei îndoliate. În plus, promite că va face tot ce poate pentru a instala în zonă o barieră.