Prima zi de școală

Ziua din septembrie în care se redeschid școlile stârnește emoție, indiferent de vârstă, chiar dacă ai sau nu în preajmă un școlar sau un elev, un copil care se pregătește pentru prima sa întâlnire cu școala sau un adolescent despre care nici nu îți dai seama când a crescut și a devenit licean.

Pentru aceia dintre noi pentru care anii de școală sunt undeva în urmă, e doar un prilej de a zâmbi și a privi melancolic puștii care intră cu flori în curtea școlii. Pentru părinți și copii însă, prima zi de școală este un moment în care încep problemele.

E nevoie de mai mulți bani pentru manuale și caiete, hainele sunt mai scumpe, distanța dintre școală și casă este și ea o problemă, apoi… ce îi pui copilului în ghiozdan?! Ce va mânca în pauza mare?

Anii  trec, problemele rămân. Fiecare generație s-a confruntat cu o reformă și cu noi probleme economice. Toți miniștrii învățământului, indiferent de culoare politică, s-au visat Spiru Haret și au ținut să marcheze momente de cotitură în învățământ, pe perioada mandatului lor. Din păcate, după atâtea cotituri impuse de tot atâția miniștri, căile învățământului românesc au devenit mult prea întortocheate pentru în clasa I să poți măcăr bănui cu ce se va confrunta copilul tău în clasa a VIII-a, nici nu mai vorbim de Bacalaureat.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS