Primele două rețineri în scandalul reportajului Sky News

DIICOT a început urmărirea penală faţă de trei dintre bărbaţii care apar în reportajul Sky News și i-au reținut pe Levente și Atilla Csaba Pantics  .

Cei 3 sunt cercetați pentru complicitate la comunicarea de informaţii false, constituire de grup infracţional şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Ancheta ar putea fi extinsă şi în cazul jurnaliştilor britanici de la Sky News care au realizat reportajul, afirma surse judiciare.
Intermediarul Aurelian Mihai Szanto a declarat în fața procurorilor că el şi ceilalţi români care au fost filmaţi au primit de la jurnaliştii britanici câteva mii de euro și că a acceptat să apară în documentar pe post de “actor”, cu întrebări şi răspunsuri prestabilite.

Prim-ministrul Dacian Cioloş a cerut ca autorităţile române să ia poziţie faţă de reportajul Sky News întrucât este vorba de o denigrare a României. Postul britanic de televiziune a anunţat că susţine în totalitate, în continuare, materialul difuzat duminică iar jurnalistul Stuart Ramsay a negat că ar fi vorba despre o înscenare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS