Prima reacție a lui Nicolae: Poziţia de Principe şi prezenţa în Linia de Succesiune impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept

Îmi asum decizia bunicului meu, Regele Mihai, de a-mi retrage titlul de Principe al României și locul în Linia de Succesiune la Coroana României.

Este prima reacție a nepotului Majestății Sale – transmisă prin intermediul unui comunicat de presă.

Nicolae precizează că se va ocupa în continuare de activitățile ecologice și de actele de caritate în care este implicat, însă în calitate de persoană obișnuită.

Poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod,
a spus Nicolae, prin intermediul unui comunicat de presă.

Comunicatul integral

Duminică, 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai I, bunicul meu, a luat decizia de a-mi retrage titlul de Principe al României şi locul în Linia de Succesiune la Coroana României. Această decizie, pe care mi-o asum, vine în urma unei perioade în care am reflectat la viitorul ţării şi Casei noastre, precum şi la rolul pe care eu îl pot avea în propăşirea lor.
Poziţia de Principe al României şi prezenţa în Linia de Succesiune la Coroana României impun un mod de a-mi conduce viaţa pe care găsesc dificil să îl accept. De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod
Le mulţumesc tuturor celor care, în anii cât m-am aflat în mijlocul românilor, mi-au acordat încrederea, sprijinul şi speranţa lor, şi care şi-au oferit ajutorul la iniţiativele dedicate propăşirii României. În noile mele circumstanţe, voi căuta să mă dedic în continuare activităţilor ecologice, de tineret şi caritabile, despre care am învăţat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România.
Doresc de asemenea să le mulţumesc autorităţilor publice centrale şi locale pentru deschiderea cu care şi-au acordat sprijinul proiectelor comune, şi mai ales familiei mele, pentru dragostea şi înţelegerea cu care m-au înconjurat aici.

Nădăjduiesc ca Dumnezeu să protejeze şi în viitor naţiunea şi Coroana Română.

Nicolae Mihai de Roumanie Medforth Mills

 

 

Documentul privind excluderea principelui Nicolae din linia de succesiune la Coroana României a fost semnat pe 1 august.

Nicoale are 30 de ani, este fiul principesei Elena și era al treilea în ordinea succesiunii la tron.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS