Confidenţialitate

Prima pagină, 9 septembrie 2016

Ziarul Financiar scrie că în controversatul proiect de modificare a Codului Fiscal apare o prevedere care ar fi marcat momentul T0 pentru cei care au averi nejustificate de peste un milion de euro. Fiscul i-ar putea “ierta” dacă declară întreaga sumă şi plătesc impozitul de 16%. Scandalul din jurul proiectului, care ar fi presupus şi mărirea contribuţiilor sociale, a atras demisia lui Gabriel Biriş din funcţia de secretar de stat la Ministerul Finanţelor, susţinător al prevederii.

Jurnalul Naţional observă podurile infinitului. Cel de la Agigea se închide total circulaţiei, de săptămâna viitoare, lucrările de reparaţie urmând să fie finalizate într-un an. Se vor fi scurs astfel „doar” şapte ani pentru reabilitarea unui pod de 290 de metri. Prin comparație, turcii au construit, în trei ani, unul dintre cele mai mari poduri suspendate, de 10 ori mai lung decât cel de la Agigea. Probleme nu au doar podurile rutiere. În reţeaua CFR, aproape 11.000 se „clatină” periculos.

România Liberă scrie că scandalul cheltuielilor ilegale de la Ministerul de Interne face o victima colaterală de calibru: Serviciul Român de Informaţii. În rechizitoriul DNA, prin care fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost trimis în judecată pentru achiziţia unei limuzine din banii Departamentului de Informaţii şi Protecţie Interna, scrie negru pe alb că şi în SRI se fură din fondurile operative. Dezvăluirea este făcută în instanţă de Gheorghe Nicolae, fost şef la “Doi şi-un sfert”, anterior ofiţer SRI timp de 20 de ani.

Adevărul de weekend îşi aminteşte de îngerul copiilor bolnavi. S-au împlinit 5 ani de la moartea doctorului Alexandru Pesamosca. Chirurgul opera pe bandă rulantă și nu se odihnea până nu se asigura personal că micuţii pacienţi au cea mai bună îngrijire.

Potrivit Gazetei Sporturilor, colecţia de toamnă a Stelei arată bine. Trupa lui Laurenţiu Reghecampf a câştigat duelul cu FC Botoşani din sferturile Cupei Ligii, chiar dacă a folosit în teren 9 jucători aduşi în ultimele două luni. În semifinale, Steaua va întâlni Dinamo sau Astra.