Confidenţialitate

Prima pagină, 9 octombrie 2015

A făcut înconjurul lumii vestea că trei preoţi români şi un laic ar fi furat mâna Sfântului Haralambie în timpul unui pelerinaj în Grecia, notează Adevărul. Feţele bisericeşti sunt din judeţul Satu Mare. De teamă să nu fie descoperiţi, prelaţii au încercat să scape de moaşte într-o pădure. Asupra unuia dintre ei, poliţiştii greci au mai găsit două cranii şi un maxilar, despre care se crede că au fost furate din altă mănăstire.

Potrivit României libere, votul prin corespondenţă a ajuns pe muchie de cuţit. Social-democraţii au stabilit un nou termen-limită pentru votul românilor din diaspora – februarie 2016, dând asigurări că legea se va putea aplica la viitoarele alegeri. Scenariul ridică însa numeroase semne de întrebare. Curtea Constituţională a stabilit deja că legislaţia electorală nu poate fi amendată cu mai puţin de un an înaintea scrutinului.

Odată ajunşi la Casa Poporului, mulţi parlamentari se cred mari legiuitori, notează Jurnalul naţional. Mai gravă este situaţia în care unele dintre aceste proiecte sunt totuşi votate, pentru că dau bine la public. Ne pricopsim astfel cu legi inutile şi prost făcute.

Românii cheltuie anual un miliard de lei pe ochelari, potrivit Ziarului Financiar. Piaţa este în continuă creştere, fiind împărţită în mod egal între produsele de vedere şi cele de soare. Brandurile de top sunt vândute în magazinele specializate, de optică şi în cabinetele de profil.

Naţionala s-a jucat cu inimile noastre, scrie Gazeta sporturilor. Meciul cu Finlanda s-a încheiat 1-1 de la 0-1. Calificarea la Euro 2016 depinde de o victorie împotriva selecţionatei Insulelor Feroe, duminica aceasta.