Confidenţialitate

Prima pagină | 9 octombrie 2018

Adevărul consideră că rezultatul dezastruos al referendumului, la care au participat doar 3,7 milioane de români dintr-un total de peste 18 milioane aflaţi pe listele de votare, e o înfrângere a celui mai mare partid aflat la guvernare, PSD, dar mai ales a liderului Liviu Dragnea, cel mai aprig susţinător al consultării populare. În fapt, nu toleranţa românilor faţă de minorităţile sexuale i-a făcut pe cei mai mulţi conaţionali să stea în case în zilele de 6 şi 7 octombrie, ci teama că PSD şi liderul său ar putea fi principalii beneficiari ai unor potenţiale modificări aduse Constituţiei României. Practic, tentaţia de a folosi electoral această temă, insuficient dezbătută în spaţiul public, a făcut ca reacţia oamenilor să fie una inversă faţă de cea aşteptată de politicieni şi de Biserică.

Jurnalul Naţional observă că, pentru 30 de euro, în România poți să împuști și căprioara, și puiul acesteia. Tariful a fost stabilit prin decizia directorului general al Regiei Naționale a Pădurilor. În plus, regia închiriază vânătorilor orice, de la pușcă și mașini de teren, până la câine.

Potrivit Ziarului Financiar, Automobile Dacia a accelerat producţia în septembrie cu aproape 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut, după cum arată datele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), la aproximativ 30.600 de unităţi. Duster a reprezentat în primele nouă luni ale anului peste 68% din producţia uzinei, cu un volum de 166.000 de unităţi. Pe locul secund se află Sandero, cu aproape 35.400 de unităţi şi Logan cu 24.300 de maşini, în timp ce Logan MCV a atins un volum de aproape 17.000 de unităţi. La acestea se adaugă colecţiile de maşini semiasamblate livrate către uzina din Algeria, cu un volum de circa 25.648 de unităţi. În total, în primele nouă luni ale anului uzina de la Mioveni a asamblat 242.605 autoturisme, în creştere cu 4,6% faţă de perioada similară a anului trecut, dacă ritmul se va menţine până la finalul anului, la peste 326.000 de maşini.

Tot mai jos, titrează Gazeta Sporturilor. Dinamo a pierdut pe terenul FC Botoşani şi a ajuns pe loc de baraj în Liga I. Câinii au tras un singur şut spre poartă. Botoşănenii s-au impus cu 2-0.