Confidenţialitate

Prima pagină, 9 noiembrie 2015

Coşmar fără sfârşit, titrează Adevărul. Numărul morţilor din incendiul din clubul Colectiv continuă să crească, ajungând la 45. Parte din opinia publică acuză întârzieri în demersurile pentru transportul răniţilor în străinătate. În prealabil, spitalele de dincolo de graniţe trebuie să se declare dispuşi să primească pacienți.

România liberă contorizează mai multe victime şi mai multe semne de întrebare. Modul în care executivul a gestionat această situaţie fără precedent nu poate aduce prea multă alinare. Directorului Spitalului de Copii din Bucureşti spune că au început să revină victime, având complicaţii pulmonare severe, fiind persoane care iniţial fuseseră incluse în categoria răniţilor superficial.

Într-un articol cu titlul Săptămâna de veghe, Jurnalul naţional îi vede pe apropiaţii victimelor care stau precum statuile în curţile spitalelor. Cu toţii vorbesc puţin şi au ochii aţintiţi la uși, în aşteptarea unui medic care să le aducă veşti. Înăuntru, cei care îngrijesc bolnavii se luptă cu încercarea carierei. Suferinţa bolnavilor şi-a pus pecetea şi asupra lor.

Evenimentul zilei remarcă prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, aseară, în Piaţa Universităţii. Șeful statului nu consideră că anticipatele sunt o soluție la problemele actuale. La o săptămână de la tragedie, românii continuă să iasă în stradă. Potrivit unui sondaj, demisia guvernului Ponta a fost doar unul dintre obiectivele acţiunilor de stradă.

Ziarul Financiar observă că, exact când România are cea mai mare nevoie de ea, cea mai importantă organizaţie de business stă pe margine şi bea liniştită cafeaua, comentând ultimele evenimente. La ora actuală, Coaliţia pentru Dezvoltarea României reuneşte 20 de asociaţii patronale şi 17 asociaţii de afaceri. Actualul ider, Dragoş Roşca, ar putea fi nominalizat fără probleme pe lista posibililor premieri. Din păcate, coaliţia nu doreşte să preia administrarea economică a ţării.

Gazeta sporturilor dezvăluie: pompierii n-au autorizat Arena Naţională, dar au permis flăcări şi artificii la finala Cupei României de anul trecut, cât şi la cea a Cupei Ligii de anul acesta. Cel din urmă spectacol pirotehnic a fost atât de puternic încât a venit Poliţia Capitalei şi a sechestrat pentru câteva ore instalaţiile.