Confidenţialitate

Prima pagină | 9 noiembrie 2017

Adevărul scrie că marea ‘revoluţie fiscală’ promisă de Guvern a fost adoptată miercuri. Teoretic, salariile brute ale românilor cresc cu peste 20%, dar practic, un angajat va primi în mână, în plus, doar 2 lei. Până şi preşedintele Klaus Iohannis a fost mai optimist, săptămâna trecută. Potrivit calculelor sale, măsurile executivului ar fi urmat să aducă în buzunarele angajaţilor câte 3 lei.

Ziarul Financiar notează că Guvernul a trecut ca tancul peste orice proteste şi a adoptat ‘revoluţia fiscală’.  6 milioane contracte de muncă sunt în aer. Opoziţia patronatelor şi a sindicatelor nu a înduplecat executivul să renunţe sau să amâne modificările ample din Codul fiscal care vor schimba complet, de la 1 ianuarie 2018, tabloul fiscal şi de muncă în România. Contribuţiile sociale ale angajatorului sunt trecute în sarcina angajatului, impozitele la venituri şi contribuţiile sociale totale se reduc, dar şi contribuţia la Pilonul II de pensii.

România Liberă consemnează că Bucureştiul are două parcări mari. Neterminate. Doua investiţii majore, care ar putea duce la o descongestionare a traficului în Capitală, bat pasul pe loc, cu toate ca ar fi trebuit să fie gata de multă vreme. La intrarea dinspre Pantelimon şi la cea dinspre Mogoşoaia-Buftea ar fi trebuit să fie funcţionale în momentul de faţă câte o parcare. Astfel, navetiştii din provincie ar fi fost încurajaţi să-şi lase acolo maşinile şi să-şi continue călătoria cu mijloacele de transport în comun.

Potrivit Jurnalului Naţional, capitala plopilor fără soț lămurește o speță de drept cu multe consecințe în familiile aflate pe muchie de cuțit din cauza infidelității conjugale. Tribunalul Iași a decis prin hotărâre definitivă să respingă cererea unei foste soții care a solicitat daune de la concubina care ‘i-a spart casa’. Procesul care durează de câțiva ani dă la final undă verde furtului unuia dintre soți fără consecințe pe plan juridic pentru amante sau soțul infidel.

Gazeta Sporturilor scrie că selecţionerul Cosmin Contra îl trimite pe Claudiu Keşeru în atac contra Turciei. Amicalul împotriva formaţiei lui Mircea Lucescu se joacă în această seară, de la 20 şi 15 minute, pe stadionul din Cluj-Napoca.