Prima pagină, 9 mai 2017

România Liberă scrie despre tinichigiii Dreptului. Şefii comisiilor juridice din Parlament sunt extrem de discreţi cu studiile lor. Senatorul Şerban Nicolae a terminat o facultate de Drept, trecută la secret, şi a obţinut abia dupa vârsta de 30 de ani prima slujbă pe care a considerat că merită să o treacă în CV. Din biografia de senator a scos perioada în care a fost muncitor. Deputatul Eugen Nicolicea nu are experienţă în domeniul juridic şi nu a dezvăluit la ce universitate a facut facultatea de Drept. O perioadă a activat în Comisia pentru cultură. Niciunul nu menţionează participarea la cursuri de specializare, seminare sau congrese pe teme juridice. Nu au publicat cărţi sau articole în domeniu.

Adevărul continuă campania ‘România lucrului prost făcut’. ‘Pânzarul moldovenesc’, o navă care imită o ambarcaţiune folosită în vremea lui Ștefan cel Mare, a fost lansat la apă în 2004 cu ambiţia de a fi folosit în turism. După ce a fost lovit de o mașină de gunoi, vasul a fost abandonat într-un doc din Galaţi. S-a cheltuit, totuşi, jumătate de milion de euro pentru ambarcaţiunea care putrezeşte la ţărm.

Potrivit Jurnalului Naţional, România a ajuns la mila infractorilor. Cazul polițistului de la Lupeni, care a primit trei apeluri de la 112 în câteva minute și era singur pe tură, nu este o excepție, ci o regulă. Există un deficit de 25.000 de oameni, dintre care 20.000 în Poliție și 5.000 în Jandarmerie și Pompieri. Din sistem pleacă 1.000 de polițiști în fiecare lună și intră între 1.000 și 5.000 anual.

Ziarul Financiar notează că Emmanuel Macron a câştigat preşedinţia Frabţei, dar îi va fi mult mai greu să preia controlul parlamentului. După alegerile legislative de luna viitoare, extremista Marine Le Pen ar putea face regulile. Formaţiunea sa naţionalistă are şansa să ajungă prima forţă de opoziţie franceză, ajutată de sărăcie, dezindustrializare şi regres economic şi social.  Turul doi al alegerilor prezidenţiale a ieşit în evidenţă prin absenteism şi numărul record de voturi nule sau goale, semn că mulţi francezi n-au vrut să aleagă pe niciunul dintre cei doi candidaţi.

Gazeta Sporturilor observă că golul înscris, aseară, pentru FCSB de Harlem Gnohere în poarta Astrei păstrează suspansul câştigării titlului până în ultima rundă. Viitorul devine campioană dacă bate pe teren propriu pe CFR. FCSB şi Dinamo mai pot spera doar dacă înving Craiova, repectiv Astra, iar elevii lui Gheorghe Hagi se împiedică. Toate cele 3 partide se vor disputa sâmbătă, de la ora 20.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS