Prima pagină, 9 mai 2016

Adevărul notează că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă de Parchetul Capitalei în urma morţii subite a fotbalistului Patrick Ekeng. Deși doctorul echipei Dinamo Bucureşti și cel de la serviciul privat de ambulanţă Puls se apără, specialiștii în medicină de urgenţă spun că intervenţia a fost necoordonată, iar camerunezul nu a beneficiat, de fapt, de primul ajutor.

România Liberă remarcă un nou proiect controversat pe agenda legislativului. Aleşii vor să aibă liber la nepotism. Peste 50 de parlamentari şi-au angajat rudele la birourile parlamentare, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Integritate, iar o parte a acestora au facut-o înainte de 2013. Unii au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru această faptă. În prezent, aceştia caută o portiţă ca să evite astfel de pedepse.

Conducerea RAFO Oneşti a fost mandatată de acţionarul majoritar să solicite instanţei deschiderea procedurii de faliment, scrie Jurnalul Naţional. Situaţia companiei s-a agravat după ce Fiscul a pus sechestru asigurător pe toate bunurile rafinăriei, în dosarul în care Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani și 7 luni de închisoare. Sechestrul a fost pus pe întreaga societate, deși afaceristul era acționar cu doar 2,7%, iar rafinăria a avut în dosar calitatea de parte vătămată.

Potrivit Ziarului Financiar, Consiliul Concurenţei investighează sistemul bancar. Se verifică dacă băncile s-au înţeles între ele să majoreze avansul la credite după adoptarea legii privind darea în plată.

Gazeta Sporturilor descrie triumful handbalistelor de la CSM Bucureşti în Liga Campionilor, care le-au învins în urma loviturilor de la 7 metri pe unguroaicele de ETO Győr. Publicaţia compară victoria cu cea a fotbaliştilor Stelei din Cupa Campionilor Europeni, de acum 30 de ani. În ambele meciuri, portarii au fost decisivi.