Prima pagină, 8 octombrie 2015

Ziarul Financiar trage linie după un deceniu de la privatizările strategice din energie. România are facturi duble la curent, gaze şi benzină. Investiţiile, calitatea serviciilor şi managementul depolitizat sunt câştigurile cedării utilităţilor.

Adevărul face bilanţul investiţiilor din Apărare. Anual, o cincime din bugetul MApN ar trebui să fie alocat înarmării. În realitate, acest prag a fost atins o singură dată după 1990.

România liberă dezvăluie că Eugen Nicolăescu a copiat de la alţi economişti în teza sa de doctorat, dar liberalul spune că “aşa era normal”. “Înainte, nu se foloseau ghilimele, așa cum se cer acum”, se justifică fostul ministru al Sănătăţii, care şi-a angajat îndrumătorul academic pe post de consilier personal.

Legea antibancuri este luată în serios, potrivit Jurnalului naţional. Senatorii au adoptat proiectul care va pedepsi afirmaţiile ce pot fi catalogate drept defăimare socială. Glumele cu blonde, poliţişti sau olteni ar putea deveni amintire.

Gazeta sporturilor scrie că echipa naţională de fotbal are o şansă istorică. Tricolorii pot da lovitura şi să se califice la al 12-lea turneu final.