Prima pagină | 8 octombrie 2018

Prezenţa la ură: 20,41%, titrează Adevărul. Referendumul dezbinării a eşuat din cauza absenteismului, ceea ce va afecta imaginea principalilor jucători din spaţiul public. Principalul câştigător al eşecului de duminică este întreaga societate românească, în condiţiile în care campania pentru referendum a dezbinat populaţia chiar mai mult decât au reuşit politicienii. Astfel, un referendum – pe care o tabără l-a considerat „al urii sociale“, iar cealaltă „al normalităţii tradiţionale“ – s-a soldat cu un eşec împăciuitor. În schimb, pentru acest eşec vor deconta cele două mari partide politice: PSD şi PNL, care au dat mesaje mobilizatoare în van. Liviu Dragnea a fost politicianul care şi-a asumat cap-coadă referendumul. Tototdată, sub conducerea lui Ludovic Orban, PNL, ca principal partid de Opoziţie s-a aşezat pe aceeaşi linie cu PSD schimbând doctrina liberală cu una profund conservatoare.

România Liberă observă că referendumul pentru căsătorie nu a scos românii din case. Din diferite motive, aceştia au rămas în afara subiectului. România Liberă dă vina pentru boicot pe toate cultele şi partidele politice pentru o insuficientă implicare. Peste toate, ura față de Liviu Dragnea – pe care s-a centrat propaganda de boicotare ‒ au determinat eșecul primei inițiative cetățenești din istoria țării să se contureze încă din prima zi de vot.

Jurnalul Naţional scrie despre sărăcia la români În 2015, ţara și-a făcut strategie pentru incluziune socială și reducerea sărăciei. Efectul? După un an, fenomenul s-a accentuat. La nivelul anului 2016, ultimul pentru care există date centralizate, peste 38% din populație era expusă riscului de sărăcie, în creștere cu un procent față de anul precedent. Aceste cifre ne plasează la 15% peste media europeană a sărăciei, care este de circa 23%.

Ziarul Financiar scrie despre profesia cea mai ameninţată de digitalizare. Doar contabilii care se vor adapta automatizării vor supravieţui pe piaţă. În următorii şapte ani, vor intra pe piaţa muncii în jur de un miliard de tineri care s-au născut şi au crescut odată cu avansul tehnologic, care vor lucra într-un mod diferit, pe baza unei noi culturi şi filosofii.

Gazeta Sporturilor observă că Nicolae Dică este sub presiune. Pe lângă înfrângerea de aseară, pe teren propriu, în faţa Concordiei Chiajna, tehnicianul mai are un motiv pentru a fi îngrijorat. Mircea Rednic, cel care a negociat în vară cu finanţatorul Gigi Becali, a devenit liber de contract.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS