Confidenţialitate

Prima pagină | 8 mai 2019

Adevărul descrie cum îşi bate joc Fiscul de contribuabilul român. ANAF a încasat abuziv banii unei gălăţence, apoi a refuzat să-i returneze pe loc. Mai mult, suma încasată de Fisc – 627 de lei – era, de fapt, bonificaţie pentru plata cu anticipaţie a impozitului.

Potrivit Ziarului Financiar, bancherii deschid şampaniile. Noua referinţă la creditele în lei cu dobândă variabilă le oferă posibilitatea să acorde clienţilor, pentru acelaşi venit, împrumuturi mai mari decât în formula ROBOR, ceea ce ar putea duce la o creştere a creditării în următoarea perioadă. Rata de dobândă a scăzut cu un punct procentual prin înlocuirea ROBOR cu IRCC.

Jurnalul Naţional observă că Recep Erdogan ia Istanbulul cu japca. Întrucât candidatul partidului prezidenţial a pierdut alegerile locale, scrutinul va fi reluat la 23 iunie. Opoziţia denunţă un puci contra democraţiei.  Formaţiunea lui Recep Erdogan a pierdut nu doar Istanbulul, ci și capitala Ankara.

Gazeta Sporturilor a aflat că Marius Șumudică este tot mai aproape de FCSB. Dorit de Gigi Becali în locul lui Mihai Teja, antrenorul de la Al Shabab s-a împăcat și cu Mihai Stoica, singurul oficial care se opunea angajării lui Marius Șumudică. Între timp, dacă CFR Cluj triumfă din nou în Liga I, Dan Petrescu poate deveni primul antrenor din istorie care câștigă 3 titluri cu echipe din afara Bucureștiului.