Confidenţialitate

Prima pagină, 8 mai 2017

Ziarul Financiar consemnează că centristul Emmanuel Macron, ales preşedinte al Franţei, s-a bucurat de un sprijin făţiş fără precedent din partea liderilor europeni, care au făcut totul pentru a o bloca pe extremist Marine Le Pen. Bancherii i-au ţinut pumnii strânşi, iar directorii companiilor franceze au renunţat la neutralitatea tradiţională, exprimându-şi în public şi în particular sprijinul pentru fostul angajat al băncii Rothschild.

Adevărul scrie că guvernul condus de Sorin Grindeanu nu se atinge de pensiile speciale, dar le-a pus gând rău fumătorilor și angajatorilor. Executivul a aprobat vineri un Memorandum ce include o serie de măsuri pentru majorarea veniturilor bugetare și reducerea cheltuielilor. Guvernanţii plănuiesc să umble la acciza pe ţigări, la indemnizaţia pentru creșterea copilului, la profiturile companiilor de stat, dar și la contribuţiile datorate de angajatori.

România Liberă a descoperit că atitudinea unor angajati ai CFR Călători, care au preferat să bage în propriile buzunare tot ce încasau de la clienţi, declarând pierderi, a făcut ca, în momentul de faţă, pe căile ferate române să mai circule un singur vagon-restaurant. Acesta este ataşat la trenul InterRegio Dacia, Bucureşti – Viena şi retur. Angajaţii angrenaţi în această activitate se plâng că riscă să rămâna fără locuri de munca, deşi ei au falimentat societatea CFR Gevaro, care n-a dus lipsă de bucătari iscusiţi. Dovadă stă faptul că, trei ani la rând, între 2005 şi 2007, compania româneasca a câştigat Marele Premiu la Grand- Prix-ul Vagoanelor- Restaurant.

Jurnalul Naţional notează că rapiţa este noua cultură-vedetă a României. Profitând de preţurile bune la export şi de productivitatea ridicată, fermierii de la noi au intrat în febra cultivării acestei plante. Cererea pe piaţă este foarte mare, ţinând cont că rapiţa este folosită în multe domenii.

Viitorul roz, Craiova minima, titlul de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Trupa lui Gheorghe Hagi este la un pas de titlu după ce a câştigat chinuit în faţa unei echipe improvizate. Oltenii au ales să strice finalul de campionat după ce au început meciul cu doi debutanţi şi mai multe rezerve, facilitând un succes imens pentru constănţeni.