Prima pagină, 8 iulie

Jurnalul naţional face radiografia sesiunii de BAC. S-au înregistrat situaţii demne de Cartea Recordurilor, dar şi un pas înainte în ceea ce priveşte promovabilitatea. Un absolvent de liceu din 3 nu a trecut examenul.

Adevărul scrie că Victor Ponta calcă pe urmele omologului său grec. Premierul s-a poziţionat de partea lui Alexis Tsipras în cruciada pe care acesta din urmă o poartă cu instituţiile financiare internaţionale. Şeful guvernului a scris pe Facebook că îi detestă pe talibanii sau măcelarii sociali care demonizează un popor.

Ziarul Financiar observă că guvernatorul Băncii Naţionale i-a urat monedei naționale să aibă o viaţă lungă. Denominarea leului de acum un deceniu, respectiv tăierea a patru zerouri din coada acestuia, a avut loc într-un moment când economia se despărţea de o lungă perioadă inflaţionistă, fiind o acţiune în urma căreia „nimeni nu a pierdut şi nimeni nu a câştigat“.

Evenimentul zilei trage linie după sesiunea parlamentară. Aleşii au plecat în vacanţă fără să adopte fără să adopte proiectul votului prin corespondenţă. Revizuirea Constituţiei a rămas, de asemenea, la sertar. 11 deputaţi şi un senator au demisionat. Guvernul lui Victor Ponta a fost ameninţat cu 7 moţiuni simple şi una cenzură.

Potrivit României libere, trecutul îi ajunge din urmă pe copiii anilor ’90, dați în adopție internațională. Azi, își caută părinții biologici. O româncă din Irlanda a lansat, în ianuarie, o platformă de socializare dedicată celor care vor să-și cunoască rădăcinile. A fost asaltată deja de sute de cazuri. Statisticile oficiale spun că între 1994 și 1999 au fost dați spre adopție internațională peste 10.000 de copii.

Gazeta sporturilor scrie că sezonul fotbalistic se reia cu Supercupa României, între campioana Steaua şi ASA Târgu Mureş, o echipă care se dezintegrează. Meciul se joacă de la ora 21.00