Prima pagină, 8 februarie 2017

Făcând aluzie la prenumele preşedintelui, Adevărul titrează Klaustrofobie! Majoritatea parlamentară a părăsit, ieri, sala de plen în timp ce şeful statului vorbea despre domnia legii. Răfuiala din legislativ dintre preşedintele Klaus Iohannis şi social-democraţi prezintă imaginea micro a fracturii sociale: o Românie care condamnă penalii, asumată de şeful statului, şi, de cealaltă parte, o Românie a votului popular, revendicată de PSD. La mijloc sunt ironiile şi huiduielile.

Potrivit Ziarului Financiar, Banca Naţională rămâne pregatită să intervină cu toate instrumentele de care dispune pentru contracararea riscurilor la adresa preţurilor. Guvernatorul Mugur Isărescu a atras atenţia că tensiunile politice nu au cum să ajute stabilitatea monetară şi financiară.

România Liberă consemnează că, într-un gest care are precedent doar în Rusia lui Vladimir Putin, PSD a cerut Serviciului Român de Informaţii sa cerceteze implicarea companiilor multinaţionale în protestele antiguvernamentale. Experţii economici amintesc că firmele cu investiţii străine directe în ţara noastră au o cifră cumulată de afaceri de aproape 144 de miliarde de euro şi peste un milion de angajaţi, fiind un factor esenţial în dezvoltarea economiei.

Despre Meşterul Manole în variantă italiană scrie Jurnalul Naţional. Inaugurarea celor 15 kilometri din Loul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva este pusă sub semnul întrebării. La recepţia lucrărilor, s-au constatat mai multe nereguli, printre care şi folosirea materialelor de calitate proastă. Constructorul este acelaşi care a lucrat şi pe Lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Orăştie, supranumită „autostrada plutitoare”.

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Marian Băgăceanu, noul acţionar majoritar al CFR Cluj, spune că vrea să scoată rapid clubul din insolvenţă, apoi să investească şi să atace titlul. Afaceristul dă asigurări că nu se va implica în transferuri sau alcătuirea echipei din Gruia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS