Prima pagină | 8 decembrie 2017

România Liberă scrie despre primul spital pentru copii bolnavi de cancer care va fi construit din donații. Inițiativa aparține unei organizații neguvernamentale. Statul nu a fost în stare să ridice, în ultimele 5 decenii, vreo unitate în domeniul oncologiei pediatrice.

Adevărul observă că Guvernul le dă medicilor cu o mână şi le ia cu două. Cabinetul condus de Mihai Tudose a decis ca angajaţii din sistemul medical să beneficieze începând de anul viitor de indemnizaţie de hrană, care va înlocui bonurile de masă. În acelaşi timp însă, sporurile vor fi plafonate la numai 30 la sută.

Jurnalul Naţional scrie că o angajată a Penitenciarului Poarta Albă a încercat să se sinucidă, ieri, la locul de muncă, afectată de volumul mare de muncă și de riscurile pe care trebuie să și le asume la aplicarea Legii recursului compensatoriu. Cu un act normativ neclar, posibilitatea ca gardienii să fie sancționați fără prea multe probe este foarte mare.

Potrivit Ziarului Financiar, SUV-ul Dacia se pregăteşte să “spargă” bariera celor 200.000 de maşini produse într-un singur an, volum ce are o valoare de piaţă de peste 3 miliarde de euro. Duster este cel mai scump model de la Mioveni şi principalul produs românesc ce pleacă la export, având un impact direct nu doar asupra businessului Grupului Renault, ci şi asupra exporturilor şi Produsului Intern Brut al României.

Primăvară ofilită, titrează Gazeta Sporturilor. Joi sseară, Nicolae Dică și elevii săi n-au făcut altceva decât să păteze cu cerneală parcursul imaculat din grupele Ligii Europa. Steliștii au pierdut cu 1-2 meciul cu FC Lugano, dar și vreo 700.000 de euro și statutul de cap de serie la tragerea la sorți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS