Prima pagină, 8 decembrie 2016

Adevărul anunţă că a intrat în vigoare raţionalizarea temelor date elevilor. Timpul alocat lecţiilor acasă nu trebuie să depăşească o oră pentru învăţământul primar și două ore pentru cel gimnazial. Începând de azi, directorii de școală vor sta de vorbă cu elevii cu privire la disciplinele unde au mai multe teme. Tot ei vor vor monitoriza modul de aplicare a ordinului de ministru.

Potrivit Jurnalului Naţional, România mustește de vin contrafăcut, o băutură la vedere, accesibilă și mai ales foarte, foarte ieftină. Statisticile arată că jumătate din vinul care se bea în ţara noastră este falsificat. Cu alte cuvinte, este făcut din orice, mai puţin din struguri. Potrivit legii, orice băutură care poartă denumirea de vin trebuie să fie făcută exclusiv din boabă de strugure, adică să aibă apă și zahăr atât cât ies din fructul strivit, fără nicio picătură de adaos.

România Liberă observă că Bucureştiul a fost cuprins de o adevărată febră a asfaltărilor, într-un dispreţ total faţa de normativele tehnice în vigoare, care interzic astfel de lucrări la temperaturi exterioare mai mici de 10 grade Celsius. Pe lângă faptul că există în continuare denivelări, lipsa marcajelor rutiere pune în pericol siguranţa traficului. Primăria Capitalei nu a răspuns întrebărilor despre baza legală a lucrărilor şi modul în care au fost atribuite.

Ziarul Financiar notează că Ion Ţiriac a construit în Otopeni, vizavi de aeroport, un patinoar de aproape 5.000 mp şi 500 de locuri. Lucrările, în valoarea de 3,6 milioane de euro, au fost finalizate în doar trei luni. Afaceristul speră să le dea un exemplu autorităţilor, care – de ani de zile – promit o nouă sală polivalentă în Bucureşti.

Fiţi eurofantastici, îndeamnă Gazeta Sporturilor. Publicaţia aminteşte că, de 4 ani, România n-a mai avut două echipe în primăvara europeană. Steaua are nevoie de o victorie cu Villareal pentru a se califica. Astra Giurgiu poate să şi piardă cu AS Roma dacă Austria Viena nu bate Viktoria Plzen.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS