Confidenţialitate

Prima pagină, 4 mai 2017

Adevărul notează că Traian Băsescu şi Şerban Nicolae scot corupţii din pârnaie.  Şeful PMP şi liderul senatorilor PSD au propus graţierea condamnaţilor pentru corupţie, iar Comisia Juridică a Senatului a fost de acord. PNL, USR şi UDMR s-au împotrivit, însă votul Opoziţiei este inutil, în condiţiile în care majoritatea PSD-ALDE domină Parlamentul. Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că nu susţine amendamentele. 

Jurnalul Naţional scrie că trei mari sindicate din Educație acuză Executivul că nu își respectă promisiunile. Programul de guvernare prevede o creștere a salariilor profesorilor cu 20%, de la 1 iulie 2017, și cu 30% de la data de 1 ianuarie 2018. În Legea-cadru privind salarizarea se propune o tranșă de majorare, de 50%, la începutul anului viitor. În realitate, majorarea este de doar 6%.

Ziarul Financiar consemnează că Ministerul Turismului, condus de Mircea-Titus Dobre, va desfiinţa birourile de promovare din străinătate, după ce au fost descoperite nereguli în modul în care acestea funcţionau. S-a ajuns în situaţia în care peste 70% din totalul bugetului alocat birourilor externe să reprezinte cheltuieli cu chiriile. În 90 de zile, angajaţii birourilor vor fi rechemaţi în ţară. Străinii au lăsat doar 264 de milioane de euro în România în perioada ianuarie-februarie anul acesta.

Potrivit României Libere, sunt tot mai mulţi şoferii sunt interesaţi de automobilele electrice, din mai multe motive. În ultimii ani, tehnologia înglobată în aceste maşini a evoluat foarte rapid şi a crescut spectaculos autonomia oferita de bateriile încorporate. În al doilea rând, costul acestor baterii a scăzut foarte mult, ceea ce a dus la ieftinirea semnificativă a vehiculelor electrice. Totuşi, lipsa prizelor blochează achiziţia acestor maşini.

CSA şi FCSB îngroapă 7 mai, anunţă Gazeta Sporturilor. Războiul dintre cele două ‘Stele’ face ca anul acesata să nu se mai celebreze câştigarea Cupei Campionilor. Se împlinesc 31 de ani de la cel mai mare succes al fotbalului românesc. Helmut Duckadam refuză să mai organizeze petrecerea tradiţională de la Cheile Grădiştei, în vreme ce Clubul Armatei nu mişcă vreun deget.