Prima pagină, 4 decembrie

Abandonat de PSD, Dan Şova a fost încătuşat, notează România liberă. Un articol cu subtitlul “Mirul n-a mai avut efect”. Publicaţia aminteşte că este al treilea dosar pe numele fostului ministru. La precedentele două, parlamentul s-a împotrivit reţinerii acestuia. România liberă nu crede că aleşii au căpătat vreun respect pentru activitatea procurorilor, ci – mai degrabă – acum sunt alte jocuri politice de culise.

Potrivit Jurnalului naţional, aleşii n-au mai şovăit, iar din a 3-a încercare l-au lăsat fără imunitate pe social-democrat. La şedinţa de ieri, în sala de plen n-a mai fost prezentă senatoarea Florina Jipa, cea care l-a miruit pe Dan Şova în trecut, în faţa camerelor de luat vederi. Nici iubita acestuia nu i-a mai ţinut pumnii în foaier.

Adevărul de weekend scrie că nu doar arsurile i-au ucis pe unii dintre răniţii de la club Colectiv, ci şi infecţiile intraspitaliceşti, după cum au recunoscut doctori ai Spitalului de Arşi. Experţii amintesc că toate unităţile medicale din lume au această problemă. În România, infecţiile ar fi ţinute sub tăcere.

O analiză a Ziarului Financiar arată că Bucureştiul este un oraş sufocat. În „micul Paris“ sunt mai multe maşini pe mia de locuitori decât în capitala Franţei. Cam jumătate din bucureteni preferă să se afle în spatele volanului atunci când vor să ajungă la destinaţie.

Gazeta sporturilor a aflat salariile noului staff al Stelei. Fotoreporterul Cristi Preda a suprins notiţele lui Valeriu Argăseală, preşedintele clubului. Conform schiţei, finanţatorul Stelei ar urma să plătească 2,8 milioane de euro în cazul în care Laurenţiu Reghecampf duce, la vară, formaţia în grupele Ligii Campionilor.