Prima pagină, 4 aprilie 2017

Poliţia declară război vitezomanilor, anunţă Adevărul. Sute de șoferi au fost obligaţi, numai în ultimele zile, să predea permisele de conducere după ce au fost surprinși conducând cu viteze mult prea mari. “De vină” sunt noile radare ultraperformante intrate, anul trecut, în dotarea agenţilor rutieri. Acum, Poliţia a iniţiat o nouă licitaţie pentru achiziţionarea altor 50 de radare de ultimul tip.

România Liberă scrie că spitalele de dincoacede Prut, considerate locuri ale ororii de către presă şi pacienţi, sunt un sanctuar al speranţei pentru cetăţenii Republicii Moldova. Unii bolnavi cu insuficienţă renală parcurg sute de kilometri pentru dializă. Daca au cetăţenie română, însă, basarabenii pot beneficia de tratament în sistemul nostru sanitar.

Potrivit Junalului Naţional, europarlamentarul liberal Cristian Buşoi este unul dintre cei mai bogaţi politicieni români, deşi a ocupat numai funcţii publice, iar din jobul de notar nu câştigă nici cât să plătească întreţinerea caselor sale din România şi Belgia. Candidatul la şefia PNL are pe statul de plată mai mulţi consilieri din Bucureşti şi Timişoara, fini numiţi la conducerea spitalelor judeţene şi apropiaţi angajaţi în Parlamentul European. Cristian Buşoi susţine financiar şi partidul din care face parte, ceea ce-l face favorit în preferinţele unora dintre colegi.

Ziarul Financiar scrie că atacul din Sankt Petersburg a paralizat transportul în subteranul din oraşul rus. 11 oameni au murit.  Considerat unul dintre cele mai elegante din lume, metroul din St. Petersburg este împărţit pe cinci magistrale, care au în total 67 de staţii, fiind traversat zilnic de cel puţin două milioane de călători. St. Petersburg este, totodată, oraşul unde Vladimir Putin şi-a început cariera politică.

Gazeta Sporturilor scrie că, la 4 zile după întâlnirea din Cupă, tranşată de giurgiuveni, elevii lui Gheorghe Hagi s-au impus în play-off, cu 2-1, la capătul unui meci cu o desfăşurare şocantă. În prima repriză, s-au marcat toate golurile şi s-au irosit 3 penalty-uri. În a doua repriză, nu s-a mai jucat nimic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS