Confidenţialitate

Prima pagină, 30 septembrie 2015

Fiscul scoate la mezat clădirile deţinute de Dan Voiculescu, titrează Adevărul. La câteva zile după ce şefa Direcţiei Anticorupţie acuza ANAF că nu valorifică bunurile confiscate prin sentinţe definitive, instituţia a făcut mişcarea aşteptată de peste un an. Se scot la licitaţie sediile Grivco, Intact şi cele ale televiziunilor înfiinţate de Dan Voiculescu, aflat în închisoare.

Cum a fost “achitat” Victor Ponta de Parlament, ne explică România liberă. Deşi este judecat pentru primire de foloase necuvenite, premierul a supravieţuit moţiunii de cenzură. UNPR, de care depinde schimbarea majorităţii parlamentare, negociază cu PSD pentru liste comune la viitoarele alegeri. De cealaltă parte, PNL a picat testul organizatoric, demersul său fiind atacat de Uniunea Maghiarilor, colegă de opoziţie.

Autorităţile renunţă la ameninţarea bucureştenilor, remarcă Evenimentul zilei. ELCEN, furnizorul de agent termic, anunţă că a căzut la pace cu Romgaz. Locuitorilor Capitalei li se promite că vor avea căldură în apartamente.

Jurnalul naţional observă că Loteria este luată pe şest de la Ministerul Finanţelor. Una dintre cele mai profitabile companii de stat va trece în subordinea Secretariatului General al Guvernului.

Pe “săraca fată bogată” o găsim în Ziarul financiar. Lideră a resurselor în regiune, România are o singură companie în topul celor mai mari 15 firme regionale din energie. Clasamentul este dominat de societăţi din Polonia, Ungaria şi Cehia. ZF ne anunţă şi că “chioşcarii” au rămas fără afaceri de 800 de milioane de euro, piaţa fiind acaparată de marile reţele străine de comerţ.

Gazeta sporturilor publică mărturia unei legende. Cristian Ţopescu intervine în conflictul care afectează Steaua. Suporter al acestei echipe, celebrul comentator speră ca Ministerul Apărării şi Gigi Becali “să lase orgoliile deoparte”, pentru a nu transforma campioana în “subiect de glume”.