Confidenţialitate

Prima pagină | 3 octombrie 2018

PSD face primul pas pentru scoaterea României din Uniunea Europeană, titrează Adevărul. Liderii social-democraţi au lansat discursuri în care au susţinut că România este suverană să decidă orice vrea şi nu se află la cheremul nimănui. Reacţiile au venit după ce prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, tot socialist, a criticat guvernarea de la Bucureşti. Între cei care s-au alăturat taberei care propune un ROEXIT se numără Marian Munteanu, fost lider al studenţilor după Revoluţie, nevoit să renunţe la candidatura pentru primăria Capitalei la ultimele alegeri pe fondul unor acuzaţii de colaborare cu fosta Securitate, şi Daniel Dragomir, fost ofiţer al Serviciului Român de Informaţii, condamnat în primă instanţă pentru fals în înscrisuri.

România Liberă anunţă startul scumpirilor de toamnă. Pâinea și produsele de panificație vor costa mai mult cu 10-15% în perioada următoare, ca urmare a creșterii prețurilor la materia primă, grâul, dar și la energia electrică și gaze naturale. După o vară extrem de secetoasă în centrul și vestul Europei, care a determinat producții mult mai mici decât anul trecut, prețul grâului a crescut mult la bursă. Până la Crăciun, se va scumpi şi carnea.

Potrivit Jurnalului Naţional, medicii care lucrează în centrele de permanență nu și-au primit de 4 luni banii pentru găzi. În cazul în care situația se va prelungi, doctorii de familie amenință că se vor adresa tribunalului. În întreaga țară, funcționează 352 de centre de permanență, majoritatea fiind în zonele rurale, create pentru a evita aglomerarea secțiilor de urgență ale spitalelor.

Ziarul Financiar urmăreşte bătălia pentru gazele din Marea Neagră. Legea offshore a fost modificată de deputaţii PSD, care au introdus în textul actului normativ cote mărite la impozitarea veniturilor suplimentare obţinute de investitori. Nemulţumiţi de modificările de ultim moment, aliaţii de guvernare din ALDE au părăsit şedinţa.

Gazeta Sporturilor consemnează revenirea lui Gicu Grozav la Dinamo. Înțelegerea a fost parafată după mai multe săptămâni de negocieri. Mijlocașul ofensiv ar urma să evolueze pentru echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare până în 2020. Salariu convenit este de 10.000 de euro pe lună.