Confidenţialitate

Prima pagină | 3 noiembrie 2017

Adevărul scrie despre primarul reținut după ce a folosit asistați social pe propria moșie. Edilul comunei vrâncene câmpuri este cercetat penal pentru abuz în serviciu. Alături de concubină și de viceprimarul localității, Costel Mateiu a pus la cale o schemă cu acte false prin care au încercat să plătească din bani publici o amendă de 40.000 de euro primită pe o societate de exploatare a lemnului.

România Liberă observă că o iniţ­iativă legislativă a senatorului Şerban Nicolae ar putea crea un avantaj economic pentru insule naturale sau artificiale, grinduri şi alte suprafeţe de uscat cu potenţial de exploatare economică, inclusiv arii naturale protejate. Ideea a stârnit controverse. Miza, potrivit parlamentarilor opoziţiei, ar fi ca Liviu Dragnea să facă din insula Belina un paradis fiscal cu cazinouri.

Jurnalul Naţional scrie că Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au noi motive de râcă. Şeful Executivului şi preşedintele PSD au alte trei probleme pe agendă: remanierea secretarilor stat, bugetul pe 2018 şi alegerile interne din PSD. Pentru fiecare dintre aceste teme, punctele de vedere sunt total diferite, potrivit unor surse din partid. Armistiţiul de faţadă se poate încheia cu o nouă confruntare.

Potrivit Ziarului Financiar, minivacanţa de 1 Decembrie va rotunji conturile proprietarilor de hoteluri, pensiuni şi restaurante de pe Valea Prahovei şi din Braşov cu câteva zeci de mii de euro. Cele mai multe camere din unităţile de cazare sunt rezervate deja, deşi preţul unui sejur de trei nopţi începe de la 500 de lei de cuplu şi depăşeşte chiar şi 1.500 de lei, potrivit datelor de pe site-urile de rezervări.

Sub titlul ‘Viteziştii’, Gazeta Sporturilor scrie că FCSB a obţinut aseară, cea mai rapidă calilficare în primăvara europeană din toată istoria fotbalului românesc. Golul lui Florinel Coman a fost suficient pentru a asigura prezenţa vicecampioanei în şaisprezecimile Ligii Europa.