Confidenţialitate

Prima pagină, 3 noiembrie 2016

România Liberă notează că, la aproape 27 de ani de la Revoluţie şi a patra redeschidere a dosarului, procurorii militari vorbesc explicit despre faptele comise de Ion Iliescu şi grupul care preluase puterea imediat după fuga dictatorului Nicolae Ceauşescu. “Prin acţiunile desfăşurate şi măsurile dispuse, noua conducere politică şi militară instaurată după 22 decembrie 1989 a determinat uciderea, rănirea prin împuşcare, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane“, se arată în comunicatul Parchetului Militar. În seara de 22 decembrie 1989, Ion Iliescu a anunţat constituirea Consiliului Frontului Salvării Naţionale. Alături de el se afla şi generalul Atanasie Stănculescu. După acest moment, au mai fost ucise prin împuşcare peste 700 de persoane şi rănite circa 2.000.

Adevărul scrie despre canonizarea lui Arsenie Boca. Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române s-au întâlnit la Mănăstirea Prislop pentru a pune în ordine documentele necesare pentru propunerea de trecere a duhovnicului în rândul sfinţilor. Una dintre condiţiile necesare, sfinţenia vieţii sale, a fost îndeplinită, consideră reprezentanţii Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Jurnalul Naţional observă că bătălia pentru voturile românilor a ajuns la etapa sloganurilor electorale. Social-democraţii îi acuză pe liberali că le-au furat sintagma „Îndrăzneşte să crezi în România”. Uniunea Salvaţi România susţine că, în sfârşit, avem cu cine să votăm. Maghiarii zgândăresc orgoliul naţionaliştilor cu mesaje care promovează descentralizarea în oraşele mari din Ardeal.

Ziarul Financiar scrie că şeful statului se arată îngrijorat de faptul că România şi-a înstrăinat 30% din terenurile agricole. Klaus Iohannis a fost prezent, ieri, la deschiderea târgului Indagra. În momentul de faţă nu există statistici clare referitoare la structura proprietăţii terenurilor agricole în ţară deoarece nu a fost finalizat cadastrul la nivel naţional.

Gazeta Sporturilor a aflat că Denis Alibec nu va juca, în această seară, în meciul de Liga Europa dintre Astra Giurgiu şi Viktoria Plazen. Transferul la Steaua pică dacă atacantul se accidentează grav, caz în care echipa antrenată de Marius Şumudică ar rata 1,7 milioane de euro, iar Denis Alibec ar fi u 1,4 milioane de euro, câştigul din contractul cu echipa lui Laurenţiu Reghecampf.