Prima pagină, 29 septembrie 2015

Adevărul observă că finul premierului a votat împotriva propriului proiect de mutilare a legii penale. Deputatul social-democrat Marius Manolache a încercat, printr-o iniţiativă legislativă, un nou atac asupra justiţiei, însă a reuşit să se facă de râs în faţa colegilor şi a judecătorilor. Adevărul notează şi că instruirea funcţionarilor la mare sau la munte a devenit o adevărată afacere.

Jurnalul naţional dezvăluie concluziile unui experiment. Mâna întinsă de la colţ de stradă nu face prea des casă bună cu munca onestă. Probabil că multă lume se întreabă de ce există cerşetori. Şi mai mult îşi dă singură răspunsul: sunt oameni amărâţi. Ce se întâmplă însă atunci când, în putere fiind, aceştia refuză să muncească. Pentru că aşa ar câştiga mult mai puţin.

Evenimentul zilei anunță că banii furați de Apa Nova pot fi recuperați, chiar dacă autoritățile se bâlbâie. Dacă toți clienții din București și Ilfov ar da în judecată compania, aceasta ar fi nevoită să pună lacătul pe ușă. Tarifele au fost majorate nejustificat de 17 ori

România liberă scrie despre planul Kremlinului pentru un nou Război Rece. În ultimele luni, ruşii au comasat, sub ochii neputincioşi ai americanilor, echipamente şi trupe în Siria, motivul declarat fiind acela că vor sprijini lupta împotriva jihadiştilor. În manieră rusească, serviciile secrete de la Moscova au “alimentat” ISIS cu luptători din Cecenia şi Daghestan.

 Ziarul Financiar observă revenirea agresivă în ofertele băncilor a împrumuturilor “doar cu buletinul”. În acestea se spun speranţele relansării creditării. De această dată, bancherii îşi verifică potenţialii clienţi la Fisc. ZF a calculat şi necesarul pentru a ne asigura o pensie de 1.000 de euro pe lună. Potrivit publicaţiei, ar trebui să punem deoparte 216.000 de euro. A fost luată în calcul speranţa de viaţă a românilor după retragerea din activitate, cuprinsă între 15 şi 18 ani.

Gazeta sporturilor a descoperit nereguli la ministerul de resort. S-au plătit premii în valoarea de sute de mii de euro pentru câştigători ai luptelor în cuşcă, deşi acestea nu sunt omologate la noi.