Confidenţialitate

Prima pagină | 29 noiembrie 2017

Liderii coaliţiei guvernamentale trag cortina de fier între România şi Statele Unite, remarcă Adevărul. În numele întregului Parlament, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au bătut obrazul diplomaţiei americane, după ce Washingtonul a îndemnat ca în legile Justiţiei să nu fie incluse prevederi care afectează lupta împotriva corupţiei. PSD consideră că America a încălcat suveranitatea României. Opoziţia consideră că PSD a călcat în picioare Justiţia. Preşedintele Klaus Iohannis a tăcut.

România Liberă obsevă că relaţia dintre Bucureşti şi Washington pare să fi ajuns într-un punct critic în urma dorinţei PSD şi ALDE de a modifica legile justiţiei. Departamentul american de Stat a cerut Parlamentului României să respingă modificările care “ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea slăbi independenţa sistemului judiciar”. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tariceanu au pus la îndoială obiectivitatea analizei şi au decis continuarea dezbaterilor. Unele prevederi, care sunt în atenţia Parlamentului, îl pot avantaja pe liderul PSD.

Jurnalul Naţional scrie că, în goana spre zona euro, economia a sărit de pe şine. În 2015, România îndeplinea toate cele 5 criterii de aderare. În 2018, putem bifa doar două.

Ziarul Financiar publică mărturia unui contabil de la o firmă care a aplicat TVA split începând din octombri. Potrivit lui, au fost necesare resurse suplimentare semnificative pentru a administra noile proceduri. Sistemul este complet neclar, ba mai mult, s-ar afla aproape de haos.

Gazeta Sporturilor scrie despre ‘spectacolul’ Cupei României. Vremea şi terenurile au oferit imagini apocaliptice în prima zi a optimilor competiţiei fotbalistice. Pe prima pagină, ziarul publică o fotografie din care este practic imposibil să spui dacă a fost sau nu penalty la faza meciului dintre Poli Iaşi şi Unirea Slobozia.